fredag 19. juni 2009

TA SYKKELEN, LA BILEN STÅ

Nå om dagen er folk flest vant til å kjøre rundt i biler, ta buss, moped, tåg eller trikk. Dette må det bli en slutt på. Barn og voksne over hele verden sliter med helse og overvekt. Bare du tar sykkelen slipper du kanskje dette roblemet.

Som du kanskjkje har hørt så sliter ca 57% av verdens befolkning med helsa. Dette kan skyldes for lite mosjon og dorlig kosthold. Det å bruke sykkelen i stede for bil ,buss eller andre selvgående framkomstmidler er en veldig fin måte å minske dette problemet på. Dette gjelder ikke bare dagens ungdom, dette er en beskjed til folk i alle aldere.
Bil, buss, taxy osv. gir også mye CO2 utslipp som er veldig skaderlg for miljøet vårt. Som vi vet har det vert mye snakk om klimaendringene. Dette er en veldig alvålig sak. Jeg tenker meg at det er sikkert mange som tenker; « det er da ikke så farlig hvis bare jeg ikke gjør noe», men hva om alle tenker på denne måten? Da er det ingen som gjør noe for å redusere utslippene og skadene bare fortsetter. Det minste du kan gjøre er å ta bussen, men det beste er vel at du går eller sykler, både for deg selv og miljøet.
Verden i dag er preget av elektronikk og ''fantastiske dubbedingser'', men er de virkelig så fantastiske som man sier? La oss se.. vell.. de gjør jobber lettere, det er en god ting, men de kommer en gang til å ta over planeten. Det gjør at vi mennesker ikke gjør en eneste ting. Vi sitter jo bare på kontoret og trykker på knapper og får pc til å gjøre ting.
En av disse ''fantastiske dubbedingsene'' er bilen. Den er skadelig for miljøet, gjør mennesker late, bruker bensin som blir utvunnet av naturlig råolje som ligger lagret dypt nede i jorden og det vil ikke vare i det uendelige, bensin er også brannfarlig.
Sykkelen skader ikke miljøet, du får mosjon og mye frisk luft og du kommer nokså fort fram. Når du får mosjon får du mer energi og du yter bedre. Kroppen får behov for sunn mat og drikke. Bruk sykkel og vi kan få bukt med overvekt, dårlig kosthold og latskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar